Кайма, лук и подправки-Повивам ги с тесто и приготвям баницата-мечта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кайма, лук и подправки-Повивам ги с тесто и приготвям баницата-мечта
Кайма, лук и подправки-Повивам ги с тесто и приготвям баницата-мечта
8631
Кайма, лук и подправки-Повивам ги с тесто и приготвям баницата-мечта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво ни трябва:

  • Масло - 200 грама;
  • Заквасена сметана - 200 грама;
  • Жълтъци - 2 броя;
  • Брашно - 300 грама;
  • Бакпулвер - 1 чаена лъжичка;
  • Сол - щипка;
  • Захар - половин чаена лъжичка

За пълнеж:

  • Свинско месо - 300 грама;
  • Чесън - 2-3 скилидки;
  • Яйца - 4 броя;
  • Лук - 2 глави;
  • Масло и растително масло - за пържене;
  • Всякакви подправки по ваш избор;
  • Яйце - за намазване

Последователност на готвене:

Първо, нека сварим свинското месо (можете да използвате друго месо). Не изливайте бульона. Изваждаме готовото месо да се охлади.

Нека направим тестото. Разбийте жълтъците с щипка сол и захар. Добавете разтопено масло. Смесете, добавете заквасена сметана и бакпулвер. Нека смесим. Постепенно добавяйте брашно, така че тестото ни да е меко.

Поставете готовото тесто на масата, поръсена с брашно. Да месим. Тестото трябва да се придържа към ръцете си. Увиваме го в найлоново фолио и го прибираме в хладилника за час и половина.

Нека прекараме месото и чесъна през месомелачка. Сварете 4 яйца, докато омекнат.

Загрейте масло и растително масло в тиган. Нарежете лука на четвъртинки и го изпратете да се пържи. Добавете подправки и гответе, докато омекнат.

Смесете месото и лука в една купа. Нарежете билките и добавете към каймата. Нарежете яйцата и също ги изпратете в каймата, добавете 4-5 супени лъжици бульон и сол. Нека смесим. Пълнежът трябва да запази формата си.

Изваждаме тестото и го месим на набрашнена маса. Разделете на 2 части (едната трябва да е два пъти по-голяма от другата).

Нарежете и разточете. Поставяме по-голямата част в намазнена форма. Оформяме високи страни. Разстиламе пълнежа. Покрийте с втората част от тестото.

Изпращаме да се пече на 180 градуса за 40-50 минути. 10 минути преди готвене намажете с яйце.

Оставете готовата баница леко да се охлади.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft