Кайма на фурна с кашкавалена заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Кайма на фурна с кашкавалена заливка
Кайма на фурна с кашкавалена заливка
admin
Добавена от: admin
171244
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайма - 1 кг смес
яйца - 5 броя
хляб - 2 филии, сух
лук - 2 глави
прясно мляко - 1 ч.ч.
сметана - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 к.л.
брашно - 2 ч.л.
черен пипер
червен пипер
мащерка - 1/2 ч.л. суха
чубрица - 1 ч.л.
сол
кашкавал - за поръсване

Задушете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. В голяма купа смесете каймата с 2 яйца, накиснатите във вода и отцедени филии хляб, мащерката, чубрицата и сол, черен и червен пипер на вкус.

Омесете каймата, като добавите и запържения лук. Разстелете я в намазнена тава и сложете да се пече на умерена фурна, докато мляното месо смени цвета си.

Разбийте 3 яйца с прясното мялко и сметаната, добавете брашното и бакпулвера, малко сол и черен пипер на вкус. Залейте с тази смес позапечената кайма, върнете във фурната да се пече докато стегне и придобие лек загар.

Извадете и веднага поръсете с настърган кашкавал. Оставете ястието така или сложете да се запече кашкавалът. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft