Кайсиев мус с кокос и бадеми
22 Декември 2011
2596
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В подходящ съд за микровълнова печка се поставят измитите кайсии (100 г) и се заливат със сока (550 мл.), като от него се отделят 10%. Готви се 7 минути на 600 W. След това се оставя няколко минути да се охлади.
Останалите 50 мл кайсиев сок се смесват с желатина (11 г) и се оставят да попият в него. След това се слага в микровълновата фурна за 1 минута при 600 W (не трябва да заври). Охладените кайсии заедно със сока се пюрират. Добавя се захар на вкус.
Добавя се сметаната (200 мл.) и се бърка, докато се получи еднородна смес. Кремът се изсипва в купички или чаши и се охлажда. Поднася се украсен с кокосови стърготини, стафиди и бадеми.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари