Каква бутер вкусотия спретнах вчера за вечеря не мога да ви опиша просто- лекичко пикантна буди апетита на секундата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каква бутер вкусотия спретнах вчера за вечеря не мога да ви опиша просто- лекичко пикантна буди апетита на секундата
Каква бутер вкусотия спретнах вчера за вечеря не мога да ви опиша просто- лекичко пикантна буди...
28361
Каква бутер вкусотия спретнах вчера за вечеря не мога да ви опиша просто- лекичко пикантна буди апетита на секундата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една рецепта за чудна бутер вкусотийка, която става лесно и бързо

На кого му се стои дълго пред печката в тези жеги?! Далеч по-добре е да врътнем нещо хем бързо и лесно, хем вкусно за хапване и да се опънем с книжка на климатика, или да се разходим навън.

Децата и мъжо обаче гладни не стоят, поради това ще ви дадем една от нашите любими рецепти. Как се прави скоростна и лесна бутер вкусотийка с дори леко пикантен вкус.

Ако желаете, я опитайте и няма да останете подведени – това е гарантирано!

 

Скоростна за приготвяне бутер вкусотийка

За нашата бърза вкусотийка ни трябват около 500 грама бутер тесто, половин връзка магданоз, връзка зелен лук, около 50 грама маслини, но без костилките, пет яйца, малко шунка, малко кашкавал, супена лъжица зехтин и малко чили (чилито е по ваш избор, в замисимост от това дали обичате да похапвате леко пикантни ястия).

Започваме да правим нашия аламинут за милиони (вкусът му е разкошен), като първо разделяме бутер тестото на четири квадрата. Завиваме леко краищата на квадратите си, за да може да се задържи плънката и да не изтече, след което режем на ситно лука, магданоза, маслините, шунката и кашкавала.

 

Когато са вече нарязани, ги събираме заедно в един съд и добавяме към тях лъжичката зехтин, а после объркваме всичко това добре. Започваме да поставяме тази смес върху квадратите от бутер тесто, а щом сме готови, чукваме по едно яйце върху всички тях и поставяме малко чили отгоре им.

Краищата на нашите бутер вкусотийки също намазваме с яйце (петото, останало от продуктите ни), и слагаме във фурната да се пече. Добре е тя да не е загрята на повече от 180 градуса, а за около 20-25 минути нашите чудни бутер вкусотиики са вече готови за консумация и може да си ги хапнем с истински кеф.

 

Важно е да отбележим, че тази рецепта може да се поднесе по няколко начина. Единият е да оставите вашите бутер вкусотийки на квадрати, без да си играете да ги завивате, а другият е леко да ги оформите на рулца с плънката в тях и така да ги подредите в тавичката.

Желаем на всички страхотен апетит и сладък уикенд!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft