Каква е цената на кардамона
Кардамонът е доста скъпа подправка. Той се нарежда на второ място по цена, единствено след подправката шафран, а някои смятата и че е трети, като е изпреварен и от ванилията. За сметка на това обаче няколко зрънца кардамон са напълно достатъчни за овкусяване на цялото ястие. Кардамонът се използва в индийската и азиатската кухня цели или смлени. Вместо да се смилат зърната, често се прилагат цели сцепени шушулки в готвенето.
Смленият кардамон е основна съставка на кърито. Запазена марка на Близкия Изток е кардамонът да се сложи в кафето, а в други страни като Иран го използват в чая. Особена чест в бедуинската култура е да почерпиш госта си с кафе с кардамон. В индия го прибавят като съставка на билковите чайове, наричани „Йоги чай“. Индийският щат Сиким е първи по отглеждане и производство на подправката в страната.