Каква пица само направих снощи! Сега бързам до магазина да взема продуктите, че тази вечер мъжът...
7 Август 2017
9679
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото:
2 чаени чаши брашно
непълна чаша вода
10 грама мая
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица сол
2 супени лъжици зехтин
За плънката:
30 грама масло
2 скилидки чесън
250 грама моцарела
100 грама пармезан
босилек на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тестото с помощта на кухненски робот. В съда на уреда изсипете първо пресятото брашно, добавете маята и стрийте, за да се получат трохи.
Сложете солта, захарта и разбъркайте. След това включете робота и започнете постепенно да наливате топлата вода.
Когато тестото се събере на топка, налейте зехтина и омесете, за да може да се поеме от тестото.
След това поставете върху кухненския плот и месете до гладкост. Оставете на топло място за 10-15 минути.
Към размекнатото масло добавете ситно накълцаните чеснови скилидки и босилек. Разбира се, може да използвате повече или по-малко чесън, ако предпочитате. Разбъркайте добре.
Сирената настържете.
Втасалото тесто разделете на две равни части и включете фурната да загрява при максимална температура. Поставете тавата, в която ще печете пицата в уреда, тя трябва да се нагорещи изключително добре.
Разточете два пласта върху пергаментна хартия и намажете двете основи с чесновото масло и разпределете сирената отгоре.
Когато тавата се нагорещи добре, в тях поставете бъдещите пици, които изпечете до зачервяване (около 10 минути).
Щом бъдат готови, поръсете с листенца пресен босилек и поднесете веднага.
Когато тестото се събере на топка, налейте зехтина и омесете, за да може да се поеме от тестото.
След това поставете върху кухненския плот и месете до гладкост. Оставете на топло място за 10-15 минути.
Към размекнатото масло добавете ситно накълцаните чеснови скилидки и босилек. Разбира се, може да използвате повече или по-малко чесън, ако предпочитате. Разбъркайте добре.
Сирената настържете.
Втасалото тесто разделете на две равни части и включете фурната да загрява при максимална температура. Поставете тавата, в която ще печете пицата в уреда, тя трябва да се нагорещи изключително добре.
Разточете два пласта върху пергаментна хартия и намажете двете основи с чесновото масло и разпределете сирената отгоре.
Когато тавата се нагорещи добре, в тях поставете бъдещите пици, които изпечете до зачервяване (около 10 минути).
Щом бъдат готови, поръсете с листенца пресен босилек и поднесете веднага.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари