Какви са ползите от печените ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Какви са ползите от печените ябълки
61193
Снимков материал: pixabay.com
Какви са ползите от печените ябълки

През есента, когато се събира реколтата от ябълки , мнозина започват да мислят как да я предотвратят просто да изчезне. В крайна сметка не е толкова лесно да изядете голямо количество плодове, преди да започнат да се развалят. Няма да се налага да мислите за това, ако започнете редовно да приготвяте печени ябълки с извара или мед и ядки.

Това ястие ще реши проблема с реколтата от плодове и ще има благоприятен ефект върху цялото ви тяло. Ще ви кажем защо печените ябълки са толкова полезни и как най-добре да ги приготвите.

Какви са ползите от печени ябълки: питателна рецепта

Положителни свойства

Имат богат състав . Печените ябълки съдържат огромно количество фибри, които са необходими на нашето тяло. Те също са богати на витамин С, който е от съществено значение за доброто функциониране на имунната система.

Оказват благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт . Печените ябълки помагат за увеличаване на броя на полезните бактерии в червата. Те намаляват възпалението. А съдържащите се в ябълките пектини спомагат за премахването на токсините от храносмилателния тракт.

Помага за загуба на излишни килограми . Печените ябълки са чудесен вариант за закуска за тези, които са на диета. В крайна сметка това ястие не може да се нарече висококалорично. Освен това, поради високото съдържание на фибри в приготвените на фурна ябълки, ще останете сити за много дълго време.
Подобрява работата на сърцето . Печените червени ябълки помагат за намаляване на нивата на лошия холестерол. В резултат на това функционирането на сърдечно-съдовата система се подобрява.

Перфектната рецепта за печени ябълки с мед

Необходими съставки:

  • 4 ябълки
  • 70 г орехи или бадеми
  • 2 с.л. пчелен мед
  • 2 ч.ч. стафиди
  • смляна канела на вкус

Метод на готвене:

  • Измийте ябълките обилно под течаща вода. Подсушете ги с хартиени кърпи.
  • Внимателно отрежете горната част на плода. С помощта на лъжица издълбайте пулпата със сърцевината, като не оставяте страничните стени по-дебели от 1 см.
  • Изсушете ядките в загрят тиган, без да добавяте слънчогледово масло. След това ги накълцваме с нож, като ги натрошаваме на едри трохи. Измиваме стафидите и ги подсушаваме.
  • В малък съд комбинирайте нарязаните ядки с не много гъст мед. Към тях добавете стафиди. Смесете всички съставки старателно. С получената смес пълним ябълковите “чашки”.
  • Поръсете ги с канела. След това покриваме ябълките с отрязаните върхове. Поставете ги в съд (тава или съд за печене) и налейте вода на дъното. Нивото на течността трябва да бъде приблизително 1 cm.
  • Поставете ябълките в предварително загрята до 180 градуса фурна за половин час.

Въвеждането на печени ябълки във вашата диета е правилното решение. Но си струва да запомните дневната норма . Възрастен не трябва да яде повече от 2 големи плода на ден, а деца от 5 до 10 години имат право да ядат по 1 плод на всеки 2 дни. Поддържайте консумацията си умерена - и печените ябълки ще донесат огромни ползи на тялото ви!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft