Каквото имах в кухнята, това сложих! Оказа се хитът на седмицата! Дълго крих рецептата от приятелките ми, но вече е време да я споделя!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каквото имах в кухнята, това сложих! Оказа се хитът на седмицата! Дълго крих рецептата от приятелките ми, но вече е време да я споделя!
Каквото имах в кухнята, това сложих! Оказа се хитът на седмицата! Дълго крих рецептата от...
28197
Каквото имах в кухнята, това сложих! Оказа се хитът на седмицата! Дълго крих рецептата от приятелките ми, но вече е време да я споделя!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гостите обичат "да нападат" внезапно, особено роднините на мъжа ми! Всяка домакиня знае колко трудно е да се избере едно ястие, което да може да се получи лесно и с бързо достъпни продукти. То трябва да бъде вкусно, ароматно и, разбира се, необичайно - да има свой собствен вкус.

Днес  ще споделя с вас рецепта, заимствана от испанската кухня. Просто бъдете подготвени за факта, че близките ще ви помолят да приготвяте това ястие отново и отново, и всички гости ще молят за рецептата.

Рецепта с кайма

СЪСТАВКИ

  • 5 яйца
  • 250 грама мляно свинско и говеждо месо
  • 1 малка глава лук
  • 150 мл бяло вино
  • 4 супени лъжици доматен сос
  • сирене на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин или слънчогледово олио

СЪСТАВКИ ЗА СОС БЕШАМЕЛ

  • 0,5 литра мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 15 г масло
  • зехтин
  • сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

ПОДГОТОВКА

  • Сложете тиган на среден огън със зехтин или слънчогледово олио, загрявате тигана, и сложете плънката. Смачкайте всички бучки.

  • Докато месото е розово, се нарязва лук и се добавя към плънката.

  • Когато лукът започва да придобива златист оттенък,  е време да добавите бялото вино. Намалете огъня и продължава да къкри говеждото месо, от време на време го разбърквате.

  • Сварявате твърди яйца и ги почиствате от черупката.

  • Нарежете яйцата на половина и премахвате жълтъците.

  • Сега се пристъпва към подготовката на соса. Сложете тиган на слаб огън, добавете малко зехтин, за да стопите маслото в него. Добавете към сместа брашното, разбъркайте добре. Сега изсипвате в млякото постепенно, като разбърквате през цялото време съдържанието на тигана. Добавете подправките и продължавате да разбърквате, докато сосът не стигне до консистенцията на заквасена сметана.

  • Поставете вареното говеждо месо в купа и жълтъците в нея. Добавете черпак от соса.

  • Всичко се разбърква добре. Щедро запълвате белтъците и ги поставяте в контейнер за печене.

  • Сипете всички остатъци от соса бешамел .

  • Залейте с доматен сос и поръсете с настърган кашкавал. Естествено, с повече кашкавал, ястието ще има по-добър вкус.

  • Загрейте фурната до 180 градуса и оставете да се пече в продължение на 10 минути.

Вече чувствам този аромат! Бон апети!

Оказва невероятно вкусно и сочно ястие. Разбира се, сосът може да купите в магазина. Можете също така всеки път да използвате различен сос за готвене, за да се даде нов вкус. Като цяло, това е широко поле за вашите кулинарни експерименти. Ако не разбирате нещо, погледнете това видео.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft