Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо
Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо
65105
Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фасулът е ценно бобово растение, съдържащо витамини С и В, както и много полезни микроелементи. Използването му е много важно за човешкото здраве.

Но готвенето на бобови ястия изисква предварително накисване за една нощ и дълго готвене за 1,5-2 часа, което не винаги е удобно за домакинята. За да ускорите процеса на варене на боб, можете да използвате лесен трик, като добавите сода бикарбонат към водата за накисване.

Предварително накисване на боб.

Обикновено бобът се накисва за една нощ, за да омекне и да набъбне. Този процес обаче може да се ускори, като накиснете боба във вряща вода в съотношение 1 към 4, като добавите ¼ ч.л. сода и след 2 часа бобът ще омекне. След това водата трябва да се отцеди и бобът да се изплакне добре под течаща вода, след което можете да започнете да готвите.

Фасулът има плътна обвивка, която содата за хляб помага да се омекоти, като уплътнява микропукнатините по повърхността му.

Този прост метод ще спести време и усилия, позволявайки ви бързо да приготвите вкусни ястия с боб.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft