Какво да добавите при картофите, за да не се разварят докато ги готвите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Какво да добавите при картофите, за да не се разварят докато ги готвите
1096
Снимков материал: pixabay.com
Какво да добавите при картофите, за да не се разварят докато ги готвите

Дори домакините с малко опит имат свои малки трикове за приготвяне на различни ястия. Какво можем да кажем за тези, които готвят от няколко години! Съвсем наскоро научих една проста тайна за предотвратяване на преваряването на картофите и запазване на формата им по време на готвене. Радвам се да споделя с вас!

Картофите са един от основните продукти за приготвяне на гарнитури. Можете да пържите, варите, задушавате или печете зеленчуци. Особено популярни са варените картофи - просто и достъпно ястие. Но когато се готви на парчета, кореноплодът често губи формата си, неволно се превръща в пюре. За да предотвратите преваряването на картофите, трябва да добавите само една съставка в тигана , която определено имате в кухнята си.

Какво да направите, за да предотвратите преваряването на картофите

Трябва да добавите малко оцет към картофите в тигана. Тогава ще получите равни и хрупкави парчета картофи, които запазват формата си. Ястието ще бъде не само вкусно, но и красиво! Ще ви разкажа по-подробно.

Как се приготвят картофи правилно

1. Обелете и измийте картофите. Нарежете големите кореноплодни зеленчуци на едри парчета.
2.

Залейте картофите с вода. За да не се разварят картофите, добавете оцет (1 супена лъжица оцет на 1 литър вода).
3. Поставете тенджерата на силен огън и оставете водата да заври. След това намалете топлината до средна и оставете да къкри, докато омекнат, около 20 минути.
4. Веднага след като картофите са готови, трябва незабавно да източите водата от тях.
5. За да се сварят картофите по-бързо, можете да добавите парче масло в тенджерата. Това ще направи гарнитурата още по-ароматна и ще придобие кремообразен вкус.

Не забравяйте, че тези кореноплодни, които съдържат повече нишесте, са подходящи за картофено пюре. Но за салати трябва да изберете картофи с ниско съдържание на нишесте. Много е лесно да се провери количеството на това вещество в един зеленчук. Нарежете картофите и настържете половинките. Ако се слепят, в зеленчука има много нишесте. И ако се появят капки вода, имате зеленчук с ниско съдържание на нишесте.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft