Дори и най-способните съпруги може да се случи да пресолят яденето. Но точно те знаят и как отново да го направят вкусно
- Например в пресолената супа, т.е. в тенджерата, в която се вари, поставете няколко парчета ябълка и варете няколко минути. Ябълките попиват излишната сол, а после можете да ги извадите от тенджерата ...
- В пресолено ядене може да поставите и едно-две парчета картофи, които ще извадите преди поднасянето на храната. Картофите ще неутрализират солта.
Когато става дума за пресолени варени зеленчуци, измийте ги с вода и прибавете кисело подправка или малко масло
- Излишната сол ще наутрализира и сода бикарбоната, но добавете само малко на върха на ножа.
- Често се случва да пресолим и соса. Вкусът ще се спаси ако в него добавете бучка захар.