Какво да направите, ако пресолите яденето?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Какво да направите, ако пресолите яденето?
41571
Снимков материал: pixabay.com
Какво да направите, ако пресолите яденето?

Дори и най-способните съпруги може да се случи да пресолят яденето. Но точно те знаят и как отново да го направят вкусно


- Например в пресолената супа, т.е. в тенджерата, в която се вари, поставете няколко парчета ябълка и варете няколко минути. Ябълките попиват излишната сол, а после можете да ги извадите от тенджерата ...

- В пресолено ядене може да поставите и едно-две парчета картофи, които ще извадите преди поднасянето на храната. Картофите ще неутрализират солта.

 Когато става дума за пресолени варени зеленчуци, измийте ги с вода и прибавете кисело подправка или малко масло

- Излишната сол ще наутрализира и сода бикарбоната, но добавете само малко на върха на ножа.

Подобно действие има магданоз, парченца круша, киселото мляко.

- Често се случва да пресолим и соса. Вкусът ще се спаси ако в него добавете бучка захар.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft