Сега искам да го споделя с вас. Методът наистина работи.
В този случай никой със сигурност няма да ги яде, тогава започва процесът на мислене какво да се прави с тях и какво да се готви с тях. Така или иначе е жалко да го изхвърлите.
Разбира се, можете да направите някои печива с банани: торта, бисквити, пай. Но все пак бих искал да ви разкажа за начина на съхранение на този плод, така че да не почерняват седмица или повече. Този метод ще ги запази жълти и красиви.
Веднъж ми казаха, че е необходимо стъблото на банана да се увие плътно с найлонов плик. И аз правех това през цялото време, въпреки че методът не работи. Може би не на втория ден, но на третия бананите започнаха да почерняват.
След това прочетох някъде, че не ви трябва торбичка, а фолио. След това започнах да увивам дебел слой фолио около дръжката.
Въпреки това, след няколко дни бананите все още започнаха да потъмняват. И не толкова отдавна разбрах за един наистина ефективен метод!
Един приятел, който си намери работа в магазин, ми разказа за него. Тя ми разказа не само за начина на съхранение на бананите, но и за много други интересни неща, след което спрях да купувам някои продукти в супермаркета.
И така, стъблото на банана трябва да се потопи в разтопения восък и след това восъкът трябва да се втвърди. И по целия път.
Две седмици или повече бананите не почерняват, но запазват свежестта си. Восъкът просто се изхвърля заедно с кората. Няма вреда, само една полза!