Винаги, когато настъпи Великден разполагаме с много, много сварени и боядисани яйца, които в крайна сметка не можем всичките да ядем едно по едно, а все ще трябва да ги използваме в някакво ястие в крайна сметка, защо да ги изхвърляме!
Тогава идват на помощ необичайни рецепти от националните кухни. В моя случай, това са яйца в соев сос по японски, които завладяват роднините ми след първото приготвяне .
Съставки:
Яйца 5 броя
Вода 3 супени лъжици
Соев сос 2 супени лъжици
Кафява захар 1 супена лъжица
Джинджифил на прах 0,5 чаена лъжица
Карамфил 1 брой
Индийско орехче на вкус
Чесън на прах на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган смесете вода, соев сос и подправки. Загрейте малко.
Поставете яйцата в тигана и оставете да къкри за около 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате, докато получат хубав кафяв оттенък.
Яйцата в соев сос могат да се съхраняват в хладилника за около 3-4 дни. Готовото ястие се сервира с различни ястия и сосове, а също така ще бъде отличен вариант за закуска или обяд на работното място . Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите с приятелите си интересни рецепти!