Какво да правите с пиле, което има неприятна миризма, има начини да го спасите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво да правите с пиле, което има неприятна миризма, има начини да го спасите
Какво да правите с пиле, което има неприятна миризма, има начини да го спасите
14350
Какво да правите с пиле, което има неприятна миризма, има начини да го спасите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случва се да се приберете вечер след тежък ден и изобщо да нямате сили за готвене. И просто слагате закупените продукти в хладилника до по-добър ден. На следващия ден изваждате месото от хладилника, което сте купили вчера, и пилешкото мирише доста неприятно. И пилето съжалява, и себе си. За да избегнете такива случаи, препоръчваме закупеното пиле да се прехвърли от торбата върху пергамент, така че месото да диша. Но възможно ли е да спасим пиле, което няма достатъчно въздух в торбата?

МИРИШЕ НА ПИЛЕ

Оказва се, че неприятната миризма на пиле не винаги означава, че месото се е развалило. Възможно е да е задушен продукт в чантата. Такова месо все още може да бъде спасено, ако приготвите специална марината.

Просто прегледайте пилето много внимателно. Развалено месо не си струва да спестявате, в противен случай цената ще бъде твърде висока - това е вашето здраве. За случая с лошата миризма сме подготвили за вас цял списък от маринати и други трикове.

Как да спасим месото

Надяваме се, че тези прости лайфхакове ще ви помогнат да спасите пилето и да приготвите вкусно ястие. Какви са някои методи за премахване на неприятните миризми? Споделете в коментарите под тази публикация!

Отвара от лайка. 

Лайката от аптеката е отличен антисептик. Залейте супена лъжица суха лайка с вряща вода. Оставете бульона да вари 10-15 минути. Разредете с един литър вода със стайна температура. Залейте пилето с този бульон и оставете да престои поне час.

Разтвор на калиев перманганат. Разредете калиев перманганат в много слаба консистенция. Водата трябва да е светло розова. Нарежете пилето на парчета по желание. Накиснете ги в този разтвор за няколко часа.

Чеснова марината. Обелете шест скилидки чесън. Върху пилешките парчета направете “джобчета” и в тях поставете накълцаните скилидки три скилидки чесън. Останалите три скилидки изцедете с преса за чесън, добавете малко смлян пипер, сол и всякакви ароматни подправки. Натрийте добре пилето с тази паста. Сложете го в купа, стегнете с домакинско фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Пилето мирише неприятно: други лайфхакове

Солена саламура. Разредете две супени лъжици сол на литър вода. Можете да добавите парче въглен, но и без него ще стане. Потопете пилето в тази саламура и го оставете да престои поне три часа.
Марината от подправки. Смесете ароматни подправки, малко захар и сол в съд. Натрийте добре пилето с готовата смес. Оставете да отнеме час. Не можете да го поставите в хладилника.

Оцетна марината. Оцетът ще помогне не само да премахне миризмата на мухъл от месото, но и да го направи по-крехко. Разредете 100 ml оцет в 50 ml вода. Можете да вземете всеки оцет. Стиснете няколко скилидки чесън в съд, залейте с една супена лъжица зехтин и подправките. Разбъркайте всичко добре и потопете пилето в тази марината. Оставете я да се маринова за около час.

Марината горчица. Горчицата е универсална подправка за месо. Освен това перфектно елиминира миризмите на плесен. Нарежете птицата от всички страни с горчица. Поставете парчетата в купа и покрийте с фолио. Поставете в хладилника за поне три часа. По възможност оставете да се маринова цяла нощ.

Кисело мляко. Всички млечни продукти са в състояние да премахнат неприятните миризми. Освен това е чудесно нежна марината. За да го приготвите ще ви трябват 200 мл кисело мляко, супена лъжица лимонов сок, няколко ситно нарязани скилидки чесън, 2 супени лъжици кориандър и куркума. Разбъркайте всичко добре и залейте парчетата пиле с тази марината. Приберете в хладилника за час.

Лимонена марината. Вместо оцет можете да използвате лимонов сок или вода с лимон. За да приготвите вода с лимон, нарежете един лимон на кръгчета и го залейте с около 400-500 мл вода, добавете щипка сол. В тази марината потопете пилето за около 20-30 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft