Какво е качеството на храните, които консумираме?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Какво е качеството на храните, които консумираме?
3516
Снимков материал: pixabay.com
Какво е качеството на храните, които консумираме?

Климатичните промени влияят отрицателно не само на количеството произведена храна, но също така и на неговото качество, се казва в проучването за глобални действия от Чикаго, а пренесена от LA Times. 

Поради повишаване на нивото на въглероден диоксид в атмосферата, който е основната причина за глобалното затопляне и вредните климатични промени , много селскостопански култури сега са с по-малка хранителна стойност, отколкото преди. Проучването показа значително намаляване на нивото на протеини в зърното. 

Също така, изследването предупреждава, че повишаването на температурите значително ще намали качеството на ориза. 
Учените започнали да се включват в изследване на добитък, домашни птици, грозде, гъби и култури, които могат да оцелеят въпреки високите температури. 

"Ние трябва да развием разнообразие от растения и животни, които могат да се справят с температурния стрес, като прекомерна топлина и нестабилното време. Земеделските производители трябва да разберат новата реалност и промяната на метеорологичните условия ", се казва в доклада.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft