Какво лечение да предприемем при гастрит
Хигиенно-диетичен режим - консумация на храни приготвени посредством варене, печене и задушаване и избягване на такива приготвени посредством пържене, опушване и паниране. Редовно, често и бавно хранене на малки порции с максимално добро сдъвкване на храната. След хранене избягвайте да си лягате 2-3 часа, вдигането на тежки предмети и напрягане. Предпочитайте по-широки и удобни дрехи.
Тези смущения ще изчезнат незабавно, се приложи правилото за съвместимостта на храните. Този процес би се ускорил още повече, при всяко хранене се приема една супена лъжица покълнала пшеница. Тази пшеница е отличен източник на витамини от групата, В които подпомагат храносмилането и са особено необходими за разграждането на нишестени храни, съдържанието на протеини в покълналата пшеница е незначително, поради което тя може да се приема при всяко хранене.
На ден трябва да се приемат: белтъчини 100-110 г, мазнини 100-110 г, въглехидрати 400-450 г, готварска сол 8 г. Калории 3000-3200