23 Август 2012
223704
Преди да пристъпите към термичната обработка на ориза
Какво трябва да е съотношението между вода и ориз
Не разбърквайте ориза постоянно
Ако задушавате ориз в тенджера
Когато оризът заври задължително намалете котлона
Никога не прецеждайте водата, в която сте накиснали ориза
Кой ориз е подходящ за приготвяне на китайско ястие
Кои са най-подходящите подправки за ориз
Какво трябва да е съотношението между вода и ориз
Бонус съвет за начинаещи – ако искате оризът да стане по-бял, да се измие по-лесно и да стане по-пухкав, сложете няколко капки лимонов сок докато миете.
Ако сте начинаещи в приготвянето на ориз, то изберете някоя рецепта, която се изпълнява с кафяв ориз. С него имате по-малко възможности да сбъркате, тъй като се приготвя по-лесно от белия и слепва в много редки случаи. Белия ориз от своя страна често слепва, тъй като в него се съдържа повече нишесте.
Оризът е съставка, която при готвене променя три пъти обема си. Затова много внимателно измервайте съотношението между вода и ориз. То трябва да е 3:1 в полза на водата. Някои готвачи посочват, че перфектната пропорция е 1:2.5, но всичко зависи от разновидността на ориза, който използвате.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари