5 Септември 2012
95253
Какво трябва да се има предвид при избор на целина
Как се съхранява целина
Какви са ползите от целината
Какво да знаем за листата от целина
Какво да имаме предвид при белене на целина
Как да бланшираме целина
Как се подправя целината
Къде да използваме варена целина
Какво трябва да се има предвид при избор на целина
При избора на целина, е необходимо да се избира тази, която изглежда свежа и се отчупва лесно. Тя трябва да е относително здрава и компактна, когато се наведат надолу стъблата. Листата трябва да са бледо до светлозелени на цвят и да нямат жълти или кафяви петна по тях. Целината понякога може е в състояние, наречено „черна сърцевина”, което се причинява от насекоми. За да се провери за повреда, е необходимо да се разделят стъблата на целината и да се разгледа за кафяви или черни петна. Целина, която е със семена по стъблата е често по-горчива на вкус.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари