Какво трябва да сложим в каймата, за да станат перфектни кюфтета ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво трябва да сложим в каймата, за да станат перфектни кюфтета ни
Какво трябва да сложим в каймата, за да станат перфектни кюфтета ни
68115
Какво трябва да сложим в каймата, за да станат перфектни кюфтета ни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За съжаление, не всички домакини получават вкусни котлети. Някой се оплаква, че се разпадат. За други каймата е твърде жилава , въпреки че всичко се прави според рецептата. В тази статия ще се радваме да споделим как да приготвим вкусни кюфтета, така че всеки да иска повече и ще ви издадем най- голямата им тайна

 

Как да си направим вкусни банички за гостите да искат още

Първо, помнете веднъж завинаги: никога не накисвайте хляба в мляко. Факт е, че млякото прави каймата по -жилава. Затова е по -добре да използвате обикновена вода вместо това. По правило готвачите използват 200 грама вода за 1 килограм кайма.

Същото се случва и с месото, ако използвате яйца. За да предотвратите разпадането на котлетите без яйца, трябва стриктно да спазвате пропорциите на хляба и каймата според рецептата. Но ако използвате само жълтък, котлетите ще се окажат доста по- вкусни и сочни. Към каймата добавете няколко жълтъка и разбъркайте добре. След като оформите котлетите, ги оваляйте в брашно и след това ги потопете в белтъка. И го изпратете в тигана.

Също така, ако искате да получите вкусна кайма , по -добре смесете няколко вида месо. Смелете говеждо, пилешко и свинско месо в месомелачка. Така вкусът  ще се окаже много по -богат. Тази кайма може да се използва за приготвяне на пълнени зелеви сърмичка, кюфтета и различни солени пайове.

Никога не спестявайте лука, не се колебайте да го добавите към кайма. За 1 килограм кайма обикновено се използват 300-400 г лук. Все пак е по -добре да добавите не нарязани парчета, а настърган финно на ренде или в блендер. Можете също да смелите лука с месото. Лукът прави каймата много сочна и ароматна. Можете също така да добавите няколко скилидки чесън, ако желаете.

Също така, не забравяйте да използвате нарязан черен пипер и любимите си подправки за аромат. Можете да добавите малко кориандър, хмел сунели и сушен магданоз.

Ако искате да получите по-малко калорична версия на котлети, използвайте зеленчуци вместо хляб и галета. Картофите, тиквичките, морковите и зелето са страхотни опции. Още по- диетични ще се окажат кюфтетата, ако не са пържени, а печени.

Сигурни сме, че с тези съвети вашите котлети ще се окажат много вкусни. Сега можете да изненадате и най -взискателните гости. Успех с готвенето!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft