Какво хлебче на тиган направих само- толкова пухкаво и мекичко колкото на фурна никога не може да стане

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво хлебче на тиган направих само- толкова пухкаво и мекичко колкото на фурна никога не може да стане
Какво хлебче на тиган направих само- толкова пухкаво и мекичко колкото на фурна никога не може да...
9547
Какво хлебче на тиган направих само- толкова пухкаво и мекичко колкото на фурна никога не може да стане
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако никога не сте опитвали кифлички на пара , все още не знаете нищо. В Турция това ястие е много уважавано и се приготвя в големи количества.

В Германия те се приготвят чрез наливане на мляко, получаване на малко лепкави, почти варено брашно . Те се отличават с деликатен вкус и сякаш отгоре са покрити със замразен крем.

Редакцията ни ще ви сподели рецепта за турски кифлички от тесто с жива мая. Готвят се директно в тигана , под капак и са по- вкусни от всичко, което сте яли. Този домашен сладкиш се отличава със златистокафява кора и ефирна пухкава текстура

 

Съставките

Пшенично брашно 500 g

мая 50 g

Слънчогледово масло 200 мл

прясно мляко 240 мл

копър 10 g

сол 1 ч.л.

 

подготовка

Натрошете живата мая и я залейте с растително масло (150 мл). Добавете сол, мляко и разбъркайте добре.


Изсипете брашното в течната смес (за предпочитане на порции) и омесете меко тесто. Покрийте го и оставете да втаса, за да се удвои по обем.


Разделете тестото на 8 парчета. Оформете всяко от тях, придайте му овална форма и сложете в намазнена тава. Оставете тестото да почине за няколко минути, така че да втаса малко. 


Поставете тигана на слаб огън и покрийте бъдещите кифлички с капак. Гответе до покафеняване отдолу до златисто кафяво. След това покрийте с пергаментова хартия и обърнете така, че хартията да е на дъното. Отново покрийте сладкишите и пригответе същото количество.


Извадете от тигана, извадете хартията и сложете сладкишите върху чинията. Намажете ги със слънчогледово масло, смесено с нарязан копър и сервирайте. 

 Маслената глазура ще стане още по-вкусна, ако я направите от разтопено масло и счукан чесън. Между другото, тези кифлички могат да бъдат направени и сладки: добавете 40-60 г гранули захар към тестото, а когато сервирате просто поръсете с пудра захар. Такива сладкиши са добри за чай, а в пикантната им версия са чудесни за супи. Препоръчваме да проверите и да се уверите сами!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft