Какво щях да правя без мама? С тези безценни съвети съм винаги две крачки пред съседката в кухнята! Спуква се от завист!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Какво щях да правя без мама? С тези безценни съвети съм винаги две крачки пред съседката в кухнята! Спуква се от завист!
39000
Снимков материал: pixabay.com
Какво щях да правя без мама? С тези безценни съвети съм винаги две крачки пред съседката в кухнята! Спуква се от завист!

Ако готвенето ви е уморително и гледате по-бързо да се справите в кухнята, може би тези малки домакински хитрости ще са ви полезни. 

Използват ги дори и професионалните готвачи. Няколко прости стъпки може да направят храната ви по-вкусна и по-лесна за приготвяне

9 кулинарни съвета

  1. Вареният  карфиол  става скучно сив на цвят. Ситуацията ще се коригира с малко количество мляко и сол , добавени към водата по време на готвене.

    карфиол

  2. Солта разкрива вкуса на  сладкиши , мляко и зърнени храни, дори на кафето! Една щипка е достатъчна, за да промени драстично нюансите на вкуса му.

    сол в кафето

  3. За да охладите бързо напитки и коктейли, използвайте  замразено грозде , вместо лед. Постепенно разтапяйки се, ароматните плодове ще доставят несравним вкус и приятен послевкус на питието.

    кухненски трикове

  4. Зрънцата на варената  елда или ориз  ще се отделят по-хубаво, ако премахнете излишната влага от тенджерата. След сваряването покрийте съда с кърпа, а след това - с капак, и оставете за 10-15 минути.

    елда

  5. За да получите от лимона или лайма  повече сок , първо залейте плодовете с гореща вода или ги пуснете в микровълнова фурна за 10 секунди при средна мощност.

    лимонов сок

  6. За да приготвите  вкусен блат за торта,  не ви трябва рецепта - просто използвайте следната формула за приготвянето му: вземете еднакво количество брашно и захар, и толкова масло, че теглото му да е равно на теглото на яйцата. Малко въображение и кухненска везна ще ви бъдат много полезни.

    вкусна торта

  7. Супата ще бъде по-вкусна, а зеленчуците няма да загубят цвета си, ако в края на варенето им сипете щипка захар и няколко капки оцет.

    вкусна супа

  8. Преди приготвянето на кисели краставички за зимата, направете си труда да намерите листа от амарант и добавете към всяко бурканче по листенце. Това прави корнишоните особено хрупкава и ароматни.

    амарант

  9. Маслото в горещия тиган обикновено потъмнява. За да избегнете това, предварително намажете тигана  с олио .

    кухненски трикове

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft