Какъв огретен от тиквички беше направила свекървата направо ми взе акъла. Тази жена какви манджи готви, не е истина просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какъв огретен от тиквички беше направила свекървата направо ми взе акъла. Тази жена какви манджи готви, не е истина просто
Какъв огретен от тиквички беше направила свекървата направо ми взе акъла. Тази жена какви манджи...
177822
Какъв огретен от тиквички беше направила свекървата направо ми взе акъла. Тази жена какви манджи готви, не е истина просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този огретен с тиквички се топи в устата като масълце

Предлагаме ви рецептата за огретен с тиквички. Лесно се прави и е доста евтин, но за сметка на това се топи в устата.

Разкошно нещо става, а за лятото е просто фантазия.

 

Трябват ни кило и малко пресни тиквички, четвърт пакетче краве масло, една чашка олио, 120 грама кашкавал, две яйца, чаша с прясно мляко, три домата, половин връзка копър, черен пипер и сол на вкус.

Първо е необходимо да си почистим, да обелим и да си измием тиквичките. После ги нарязваме на ситни кубчета и ги запържваме в една част от олиото.

След това взимаме едва тавичка, намасляваме я и в нея нареждаме запържените тиквички. Нареждаме ги като между редовете поставяме ситно нарязаните домати, ситно нарязания копър и настъргания кашкавал.

 

Отгоре поръсваме с черен пипер и сол на вкус, а за капак поливаме всичко това с останалата част от олиото, която не сме използвали при пърженето на тиквичките.

Отделно от това си правим един рядък сос бешамел като смесваме брашното, прясното мляко, краве масло и яйцата. С този рядък сос поливаме обилно ястието и си правим заливката.

Най-отгоре отново поръсваме с настърган кашкавал и чак тогава поставяме да се запече във фурната. Тя е хубаво да бъде загрята предварително, на температура не по-висока от 220 градуса.

 

Обикновено са нужни само 30-ина минутки, за да стане напълно готова тази вкусотия, но все пак зависи от фурната, така че всеки сам си проверява.

Става много лесно, както видяхте и се поднася още топло. Въпреки че е също не по-малко вкусно и ако вече е престояло в хладилника и решите да го хапнете студено. Отново е много апетитно, особено пък през лятото в жегите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft