Този огретен с тиквички се топи в устата като масълце
Предлагаме ви рецептата за огретен с тиквички. Лесно се прави и е доста евтин, но за сметка на това се топи в устата.
Трябват ни кило и малко пресни тиквички, четвърт пакетче краве масло, една чашка олио, 120 грама кашкавал, две яйца, чаша с прясно мляко, три домата, половин връзка копър, черен пипер и сол на вкус.
Първо е необходимо да си почистим, да обелим и да си измием тиквичките. После ги нарязваме на ситни кубчета и ги запържваме в една част от олиото.
След това взимаме едва тавичка, намасляваме я и в нея нареждаме запържените тиквички. Нареждаме ги като между редовете поставяме ситно нарязаните домати, ситно нарязания копър и настъргания кашкавал.
Отгоре поръсваме с черен пипер и сол на вкус, а за капак поливаме всичко това с останалата част от олиото, която не сме използвали при пърженето на тиквичките.
Отделно от това си правим един рядък сос бешамел като смесваме брашното, прясното мляко, краве масло и яйцата. С този рядък сос поливаме обилно ястието и си правим заливката.
Най-отгоре отново поръсваме с настърган кашкавал и чак тогава поставяме да се запече във фурната. Тя е хубаво да бъде загрята предварително, на температура не по-висока от 220 градуса.
Обикновено са нужни само 30-ина минутки, за да стане напълно готова тази вкусотия, но все пак зависи от фурната, така че всеки сам си проверява.
Става много лесно, както видяхте и се поднася още топло. Въпреки че е също не по-малко вкусно и ако вече е престояло в хладилника и решите да го хапнете студено. Отново е много апетитно, особено пък през лятото в жегите.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!