Днес искам да ви разкажа за една рецепта за леко осолени краставици, които са невероятно популярни в нашето семейство. През сезона на краставиците тези леко осолени хрупкави краставици са почти постоянно в хладилника и стават неразделна част от нашата трапеза.
Приготвяне:
Накиснете краставиците за 2-3 часа в студена вода. Ако краставиците са току-що набрани от градината, можете да пропуснете тази стъпка.
Снимка www.youtube.com
Приготвяне на буркани:
В чисти буркани слагаме стръкчета копър, няколко скилидки чесън, дафинов лист и зърна черен пипер. По желание можете да добавите листа от касис и хрян.
Приготвяне на краставици:
Отрязваме "дупетата" на краставиците от двете страни и ги слагаме в буркани.
Снимка www.youtube.com
Приготвяне на саламура:
Изсипете вода в тенджера, добавете сол и захар, оставете да заври.
Свалете от котлона и добавете лимонов сок. Можете да използвате прясно изцеден или готов лимонов сок от бутилка - много е удобно.
Снимка www.youtube.com
Пълнене на краставици със саламура:
Приготвените с краставици буркани се заливат с гореща саламура и бурканите се затварят.
Нека настояваме:
Оставете бурканите на стайна температура за 12 часа. Обикновено го правя вечер, а на сутринта прибирам охладените буркани в хладилника.
Тази рецепта може и да не е нова, но реших да я споделя, защото е една от любимите ми. Краставичките стават много вкусни и хрупкави.
Редактор: За Жената
Източник: jemchyjinka.online