Как да активираме правилно ядките преди употреба - ето колко точно се киснат различните видове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да активираме правилно ядките преди употреба - ето колко точно се киснат различните видове:
9220
Снимков материал: pixabay.com
Как да активираме правилно ядките преди употреба - ето колко точно се киснат различните видове:

Знаехте ли, че преди да похапнем сладко любимите си сурови ядки , е редно да ги накиснем във вода !?

Ядките, като всички зърна, съдържат фитинова киселина . Това е част от техния защитен механизъм, който ги предпазва от диви животни, като им дава възможност да израстат до състояние на пълна зрялост. Остатъците от фитинова киселина в ядките пречат на лесното им обработване в тялото.

Така че, накисването на ядките помага да се отървете от въпросната фитинова киселина! Водата служи като инхибитор на вредните киселинни ензими, в които тя се разпада!

На практика това означава: първо, че ядките ще бъдат по-лесно и по-бързо обработени в червата. На второ място това ще опрости процеса на усвояване на витамини и хранителни вещества от тях. Да, и освен това след накисване на ядките в гореща вода обелката им пада по-лесно. Добавете малко сол към купата с вода и можете да премахнете остатъците от фин невидим прах и танини от ядките.

накиснати ядки

Ето колко време трябва да намокрите различни видове ядки:

Орехи - 8 часа;

Бадеми - 12 часа;

Пекан - 8 часа;

Тиквени семки - 7 часа;

Ядки макадамия - 4 часа;

Кедрови ядки - 8 часа;

Лешник - 8 часа;

Кашу - 6 часа;

Ленени семена - 6 часа;

Семена от люцерна - 12 часа;

Семена от броколи - 8 часа.

И не забравяйте: ако решите да киснете ядките дълго време и старателно, сменяйте водата в купата на всеки 8 часа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft