Кашите са нещо изключително полезно за здравето ни и бързото храносмилане. Затова не трябва да ги подценяваме, а колкото се може по-често да ги включваме в менюто си.
Ако не забравяме за кашите, ще бъдем здрави през целия си живот!" - казва една поговорка, чиято мъдрост е безценна. Не случайно, педиатрите съветват от седем месеца да навлязат в храната на децата
Помните ли млечната оризова каша от детска градина? Не всеки готвач я готви толкова вкусно! Всяка зърнена култура има свои собствени трикове за приготвяне някои от тях са да се накисне за една нощ, а някои се варят само няколко минути. И днес ще разкрием тайните на вкусните зърнени храни от популярни зърнени култури.
Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни
За да направите богата и нежна оризова каша, доведете 1 литър мляко до кипене, добавете сол и захар на вкус, след това добавете 1 чаша измит кръгъл ориз. Сварете 2-3 минути, след това извадете от огъня и го увийте. След 30 минути кашата е готова за ядене!
Елда може да бъде оставена във вода за през нощта, а на сутринта е достатъчно да смените водата, да я изплакнете и да я сложите да заври. Класическата рецепта за готвене на елда без накисване: необходимо е да вземете една чаша от елда и две чаши вода, да доведете до кипене, отстранете от огъня и оставете за 15 минути.
Овесена каша ще бъде по-нежна и вкусна, ако се приготвя вечер и оставяте за закуска. На 8 супени лъжици зърнени култури вземете 1 литър мляко, доведете до кипене , отстранете от топлина и увийте. Сутринта кашата трябва просто да се сгрее само.
Грешка е да се смята, че грисът трябва да се налива в кипящо мляко. Овесена каша ще получите по-вкусна и без бучки, ако излеете 4 супени лъжици грис в литър мляко и като разбърква, докато се вари. След 2 минути тенджерата трябва да се отстрани и да се покрие с капак, да се остави за 20 минути.
Царевичната каша може би е единствената от нашия списък, която трябва да се приготвя дълго време в рамките на 30 минути. За 1 чаша зърнена култури ви трябват 2,5 чаши вода, изсипете зърнените култури във вряла вода. Често така овесената каша се приготвя във фурната: необходимо е да се излее вряла вода върху измитите зърнени култури, да добавите сол, захар, стафиди на вкус, да се покрие с капак и да се изпрати в фурната, загрята до 180 градуса за 40 минути. След това вземете и разбъркайте съдържанието, върнете за още 10 минути.
Всяка домакиня ще има своя собствена тайна да прави вкусна каша , нали? Споделете го с нас в коментарите: ще бъде много интересно за нас и на другите потребители. И споделете полезната статия с приятели!