Как да готвя тиквички с кайма във фурната: Четири най-добри рецепти
15 Октомври 2023
8784
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Добавянето на смляно месо към ястия с тиквички е чудесен начин да се насладите на деликатните вкусове на зеленчуците и да се храните засищащо. В тази статия от Rsute.ru ви представяме четири страхотни рецепти как да приготвите кайма от тиквички на фурна с домати, сирене и ориз.
Готвене на тиквички с кайма във фурната: четири най-добри рецепти
1. Тиквички с кайма, ориз и домати
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 2 домата
- 1 чаша варен ориз
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Разрежете тиквичките наполовина и отстранете сърцевината.
- Нарежете доматите на кубчета, лука и чесъна на ситно.
- Смесете ориза с кайма, домати, лук, чесън, билки, сол и черен пипер.
- С получената смес се пълнят тиквичките и се пекат във фурната на 180°C за половин час.
2.
Тиквички с кайма, кашкавал и домати
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 2 домата
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Пригответе тиквичките, почистете ги от сърцевината и ги напълнете с тънки резени сирене.
- Нарежете доматите и ги наредете отгоре, след което добавете каймата.
- Поръсете със сол и черен пипер и запечете във фурната до зачервяване.
3. Тиквички с кайма и ориз
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаша варен ориз
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
Подгответе тиквичките, изрежете сърцевината и ги напълнете с всякаква кайма, смесена със запържени лук и чесън, както и ориз.
Печете във фурната на 180°C за половин час. Сервирайте със зелени.
4. Тиквички с кайма и кашкавал
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама пилешка, телешка или свинска кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама твърд кашкавал
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Пригответе тиквичките, почистете ги от сърцевината и ги напълнете с каймата.
- Поръсете със сол, черен пипер и настърган кашкавал, след което запечете във фурната до златиста коричка.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари