Как да замразим каймата, за да е лесна за обработка след това?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да замразим каймата, за да е лесна за обработка след това?
8503
Снимков материал: pixabay.com
Как да замразим каймата, за да е лесна за обработка след това?

Един благоприятен начин, по който можем да повишим качеството на месните продукти , които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Това невинаги е възможно, затова е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени.

Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната последваща обработка.

Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в много студено състояние. Това причинява силен  дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата.

Затова, още преди да замразите каймата, я оформете така, че после да е възможно най-лесна за отчупване и оформяне. Може да използвате метода, показан на снимката.


 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft