Днес ви предлагаме да опитате един уникално вкусен специалитет - печено цяло парче месо, мариновано предварително в смес от билки и вино. С него всеки семеен празник ще се превърне в истинско кулинарно пиршество.
Всъщност оригиналното име на рецептата е говеждо по бразилски . Перфектните подправки, правилната температура на печене и няколко трика - месото по тази рецепта винаги е перфектно във всеки един аспект: вкус, аромат, външен вид. Ето как да изпечете цяло парче месо , така че да се топи в устата:
Говеждо по бразилски
Продукти:
парче говеждо месо - 700 гр.
сухо бяло вино - 200 мл
бял винен оцет - 100 мл
зехтин - 100 мл
5-6 зърна черен пипер
розмарин - 1 ч.л.
1 кг едра сол
Приготвяне:
Смесете трите течни съставки: винен оцет, вино, зехтин. Към сместа добавете розмарин и черен пипер. Марината за месото е готова.
Измийте месото. Подсушете го добре с хартиени кърпи и поставете в получената марината за два часа. Ако имате време, можете да оставите месото в маринатата по-дълго.
Вземете термоустойчива форма. Желателно е страните да са по-високи. Прехвърлете месото в нея и го залейте с 1/4 от маринатата. Покрийте месото с пергаментова хартия. Изсипете сол върху самата хартия на плътна купчина.
Задайте температурата на фурната на 195 ° C. Печете месото така 30 минути. Сервирайте го нарязано на тънки филийки.
За мнозина времето за готвене не изглежда достатъчно: какво е половин час за такова парче говеждо месо? Но бързаме да ви предупредим, че говеждото по този начин е идеално изпечено, без да става сухо като подметка. Отвътре ще остане леко розово.