Как да изпечем цяло парче месо за празника, така че да е крехко и сочно като в ресторанта - перфектната рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да изпечем цяло парче месо за празника, така че да е крехко и сочно като в ресторанта - перфектната рецепта:
Как да изпечем цяло парче месо за празника, така че да е крехко и сочно като в ресторанта -...
27060
Как да изпечем цяло парче месо за празника, така че да е крехко и сочно като в ресторанта - перфектната рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да опитате един уникално вкусен специалитет - печено цяло парче месо, мариновано предварително в смес от билки и вино. С него всеки семеен празник ще се превърне в истинско кулинарно пиршество.

Изпечено така, говеждото става крехко, сочно и буквално се разпада, когато го боцнеш с вилицата!

Всъщност оригиналното име на рецептата е говеждо по бразилски . Перфектните подправки, правилната температура на печене и няколко трика - месото по тази рецепта винаги е перфектно във всеки един аспект: вкус, аромат, външен вид. Ето как да изпечете цяло парче месо , така че да се топи в устата:

Говеждо по бразилски

Продукти:

парче говеждо месо - 700 гр.

сухо бяло вино - 200 мл

бял винен оцет - 100 мл

зехтин - 100 мл

5-6 зърна черен пипер

розмарин - 1 ч.л.

1 кг едра сол

Приготвяне:

Смесете трите течни съставки: винен оцет, вино, зехтин. Към сместа добавете розмарин и черен пипер. Марината за месото е готова.

Измийте месото. Подсушете го добре с хартиени кърпи и поставете в получената марината за два часа. Ако имате време, можете да оставите месото в маринатата по-дълго.

говеждо в марината

Вземете термоустойчива форма. Желателно е страните да са по-високи. Прехвърлете месото в нея и го залейте с 1/4 от маринатата. Покрийте месото с пергаментова хартия. Изсипете сол върху самата хартия на плътна купчина.

печено месо в сол

Задайте температурата на фурната на 195 ° C. Печете месото така 30 минути. Сервирайте го нарязано на тънки филийки.

говеждо по бразилски

За мнозина времето за готвене не изглежда достатъчно: какво е половин час за такова парче говеждо месо? Но бързаме да ви предупредим, че говеждото по този начин е идеално изпечено, без да става сухо като подметка. Отвътре ще остане леко розово. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft