Как да изпечеш скумрията така, че да стане по-вкусна и от сьомга!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да изпечеш скумрията така, че да стане по-вкусна и от сьомга!
Как да изпечеш скумрията така, че да стане по-вкусна и от сьомга!
110286
Как да изпечеш скумрията така, че да стане по-вкусна и от сьомга!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сочната и апетитна запечена скумрия не оставя никого безразличен. Пикантната марината и безупречният външен вид правят печената скумрия не само вкусна, но и привлекателна на външен вид. Такова лакомство е подходящо и за празнична трапеза. Ето как да изпечете скумрията така, че да стане по-вкусна и от сьомга:

Печена маринована скумрия

Продукти:

прясно замразена скумрия - 2 бр.

чесън - 3 скилидки

зехтин - 2 супени лъжици

сладък червен пипер - 1 ч.л.

сол - 1 чаена лъжичка

апетитна печена скумрия

Приготвяне:

Изчистете скумрията от вътрешностите, премахнете главата и опашката.

риба чистене

Почистете средната кост и по-големите кости. Обърнете филетата върху плота с кожата надолу.

скумрия филе

Пригответе маринатата. Прекарайте чесъна през преса, смесете го със сол, червен пипер, растително масло и разбъркайте, докато се получи хомогенна каша.

марината за риба

Разстелете маринатата върху филето и я разпределете равномерно по повърхността. След това покрийте с фолио и пъхнете в хладилника да се маринова за поне 3-4 часа.

маринована скумрия

Махнете фолиото, внимателно прехвърлете филетата в тава за печене и ги пъхнете във фурната на 120 ° С за 15 минути.

печена скумрия

След това извадете рибата от тавата и поднесете с подходяща гарнитура.

скумрия на фурна

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft