22 Декември 2012
85942
История на дафиновия лист
Важно правило при употребата ва дафинов лист
Как се отглежда лавровото дръвче
Какви видове дафинов лист има
Къде виреят дафиновите дръвчета
Какво съдържат дафиновите листа
Как да използваме дафиновия лист
Здравословните ползи от дафиновия лист
Как да използваме дафиновия лист
Сушеният дафинов лист е една от най-използваните подправки в кулинарията. Правилното използване на дафиновите листа изисква преди да се сложат в ястията да се потрият едно в друго. По този начин освен аромата се засилват и лечебните свойства. При приготвяне на гозбите дафиновият лист се поставя около 5-10 минути преди края на топлинната обработка. Имайте предвид, че при продължително престояване в храната й придава леко неприятен и горчив вкус.
Използвайте дафиновия лист в ястия с по-пикантен привкус - говеждо месо, риба, дивеч. Той се слага и в много туршии, с него се поправят яхнии с супи. Комбинира се най-добре с чесън, лук, оцет, хвойна, бахар, вино, корени за супа.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари