Това са наистина меки и вкусни кифлички, които не се различават от тези с мляко и яйце. Пригответе ги и ще бъдете изумени от вкуса и мекотата им.
Замесете тесто с хладкото оризово мляко, маята и останалите продукти, и го оставете да втаса, докато удвои обема си. Премесете тестото и го разделете на две части. Всяка част разточете тънко и я разрежете на четири триъгълника. От всеки триъгълник оформете дълга кифличка. Сложете ги на разстояние в намаслена тава. Оставете да втасат още около 40 минути, а през това време загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Преди печене намажете кифличките със смес от куркума, брашно и олио, и ги поръсете със семена по желание.
Печете ги до зачервяване.
Забележка: вместо оризово, може да използвате и друго постно мляко (например соево).