Как да направите киселите мандарини сладки? Открихме начин да го направите точно за 10 минути и 30 секунди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да направите киселите мандарини сладки? Открихме начин да го направите точно за 10 минути и 30 секунди!
624
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Как да направите киселите мандарини сладки? Открихме начин да го направите точно за 10 минути и 30 секунди!

С настъпването на студеното време много от нас се втурват към магазините в търсене на вкусни мандарини, за които сме копняли цяло лято. Да се ​​натъкнете на сладки и сочни плодове е голям успех, но изборът на наистина вкусни мандарини не винаги е възможен.

За щастие, дори да попаднете на кисели мандарини , има начин да коригирате ситуацията. Ще ви кажем как да ги направите по-сладки у дома по два начина.

Мандарините са неразделен атрибут на новогодишната трапеза за повечето българи и един от най-популярните плодове, закупени през зимата. Разнообразието от сортове на рафтовете на магазините е голямо, но дори да ги познавате, понякога това не ви предпазва от закупуване на кисели екземпляри. Такива мандарини могат да престоят на рафта в кухнята дълго време, но в социалните мрежи те предложиха да използваме няколко трика, за да направим вкуса на плодовете по-сладък.

Метод с топла и студена вода

белене мандарини

Снимка: pixabay

Този трик, който ви позволява да направите киселите мандарини по-сладки, идва от Япония и вече няколко години се разпространява в социалните мрежи. Всичко, от което се нуждаете, за да го приложите, са две купи с вода. Налейте топла вода (около 40 градуса по Целзий) в едната, студена вода в другата.

мандарини във вода

Снимка: pixabay

Първо поставете киселите мандарини в купата с топла вода.

Оставете ги там за 10 минути. През това време топлата вода ще отвори порите на кората, освобождавайки лимонена киселина.

След това време прехвърлете мандарините в студена вода и ги оставете в нея за няколко минути. Това ще предизвика термичен шок, в резултат на който порите на кората ще се затворят и сладкият сок ще остане вътре в плода.

Накрая извадете мандарините от студената вода, подсушете ги и ги обелете.

"Микровълнов" метод

мандарини в микровълнова

Снимка: pixabay

Друг лесен и ефективен начин да направите мандарините по-сладки е да ги загреете в микровълновата. Този трик се демонстрира и от много блогъри в социалните мрежи.

Поставете плодовете в устройството и загрейте за 30 секунди.

Извадете плода и го потопете в много студена вода за няколко минути.

сладки мандарини

Снимка: pixabay

Съвет: За да предотвратите "експлозията" на мандарините при нагряване в микровълновата, можете да направите с клечка за зъби няколко дупки в кората.

Според авторите на видеоклиповете, под въздействието на микровълнови вълни, лимонената киселина, съдържаща се в плодовете, ще започне да се разпада, а термичният шок, който възниква след потапянето на плодовете в студена вода, ще направи плодовете по-сочни.

Струва си да знаете, че методите може да са неефективни, ако високата киселинност на мандарините се дължи на характеристиките на сорта, а не на незрялост.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft