Как да напълнея по-бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Как да напълнея по-бързо
24163
Снимков материал: pixabay.com
Как да напълнея по-бързо

Какво преживя­ват малцината, които се стремят да качат поне няколко ки­лограма ?

Това е проблем, който не вълнува много хора. Нещо повече, даже предизвика завист.

За прекалено слабите мо­мичета обаче е наистина трудно да си намерят дрехи по мярка, страдат и от липса на самочувствие, страху­ват се да се съблекат на плажа или басейна, за да не им броят ребрата, както обикновено се изразяват слаботелесните. Вярно е, крехкото телосложе­ние позволява на някои хора да се чувстват добре, когато ядат по-малко. Но де­фицитът в те­глото може да е предизвикан и от неправил­но хранене или от нарушения в храносми­лането. За да разберете какво ви пречи да наддаде­те килограми, е необходимо да се консултирате с лекар, който да открие точната причина.

Обикновено това са: гастрит, язва, възпале­ния на стомашно-чревния тракт, панкреатит, ра­кови заболявания, тубер­кулоза и заболявания на ендрокринната система. Най-честа причина за слабеенето са проблеми на стомашно-чревния тракт, категорични са гастроентеролозите . Може да става дума за напълно нарушен процес на хра­носмилането, при което храната само преминава през стомаха и червата, без да се усвоят полезни­те хранителни вещества. Ето защо е необходимо да се направи консултация с гастроентеролог, който да предпише необходимите изследвания и да открие причината за слабеенето.

Най-калоричното обедно меню

Приготвя се около 60 г задушено месо, което се гарнира със 100 г извара, 30 грама сирене или чаша гъст айран. Но ако млякото причинява леко гадене, подуване на корема, разстройство, най-добре е да се изключи от менюто, понеже може по-скоро да навреди, отколкото да помогне. Освен тази изцяло белтъчна храна, като гарнитура може да се добавят овесени ядки, задушени зеленчуци, като цветно зеле моркови или цвекло. Въглехидратните храни: мака рони, ориз и картофи, също могат да се използват като гарнитури, но ако не ги харесвате като вкус се откажете от тях. Някои хора се чувстват зле при ядене на месо с макарони. За предпочитане тогава да се използват за гарнитура моркови. В менюто обезателно трябва да се включат плодове но да се консумират след ядене, като втора закуска или след обяд.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft