2 Април 2014
356358
Снимков материал: pixabay.com
В случай, че сме прекалили със солта и нямаме желание да изхвърляме иначе вкусната гозба, е добре да знаем следните начини за обезсоляване на пресолено ястие :
- слагате няколко цели обелени картофа във врящото ястие и оставете да врят около 10 минути;
- използвайте една добре препечена филия хляб;
- ако готвите супа или бульон, добавете половин чаена чаша ориз или 1 кафена чаша прясно мляко;
- увийте пресолено печено месо в мокра кърпа и го поръсете с 1 чаена лъжичка сол. Поставете го в затворен съд за 1 час.
После ще видите как по повърхността на кърпата са се образували кристали, което показва, че излишната сол е извлечена от месото.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари