Как да обелим горещ картоф за секунди без да се изгорим

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да обелим горещ картоф за секунди без да се изгорим
7023
Снимков материал: pixabay.com
Как да обелим горещ картоф за секунди без да се изгорим

Основният проблем, който ни затруднява при приготвянето на здравословните варени картофи , е времето, което се изисква за тяхното изстиване и белене. Често пъти, стремейки се да ги обелим по-бързо, многократно се опарваме, заради което просто не можем да ги изчистим качествено.Другият вариант е да изчакаме да изстинат и след това да ги обелим, но пък така губим много време.

Ето защо Framar.bg предлага следния трик, който ще ви помогне да обелите сварените картофи за нула време, без да се опарите.

Преди да сложите картофите да врат, с помощта на нож просто направете по една непрекъсната резка по средата на всеки картоф. Няма нужда да се стремите разрезът на обелката да бъде перфектен, важно е само началната и крайната точка да си съвпадат.

Малко преди да ги свалите от котлона, напълнете купа със студена вода и сложете в нея кубчета лед. Когато картофите са готови с помощта на решетъчна лъжица ги изваждайте от горещата вода и ги слагайте в ледената. Изчакайте така няколко секунди.

Вземете охладения картоф и просто дръпнете двата края на обелката му. По този начин с минимални усилия и за нула време ще обелите всички картофи.

Забележка: Методът е ефективен както за пресни, така и за стари картофи.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft