Как да опечем пуйка в микровълнова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да опечем пуйка в микровълнова
5845
Снимков материал: pixabay.com
Как да опечем пуйка в микровълнова

Въпреки че микровълната фурна сигурно не е най-добрият начин за приготвяне на птици за директна консумация, но разбира се, като за всички останали видове храни, които приготвяме в този тип електрически уреди, изпичането на пуйка в микровълна фурна е много по-бързо и лесно от всички други методи.

Нужни са ви:
Пуйка, не много голяма
Термометър
Сол и подправки (на вкус) като босилек, розмарин, кимион, черен пипер и др.

По ред причини може да се изправите пред ситуация, в която да разполагате с единствената опция да изпечете суровата пуйка, която сте купили, в микровълнова печка. Добре е птицата да е не по-тежка от 4.5 килограма.

Измийте я и я почистете добре, като отстраните всички дреболии, след това я подсушете идеално. Трябва да сте сигурни, че сте отнели изцяло влагата – използвайте кухненска хартия за най-добър резултат. След това подправете със солта и подправките.

Сега поставете птицата в плика за печене в микровълнова фурна, оставете малка дупка, през която да излиза парата. Бихте могли да използвате и PVC стреч фолио, но с плика ще си гарантирате равномерно изпичане от всички страни.

Когато сте готови с опаковането, поставете пуйката върху въртящия се диск на микровълновата печка и след това в самия уред, като се уверите, че не се опира никъде – нито отгоре, нито отстрани.

След това настройте печката на 1/2 от мощността й и изчислете време, което ще се пече, като добавите по 22-25 минути за всеки килограм от теглото й. Ако теглото е 4 кг, ще трябва да настроите таймера на 80-100 минути.

Тъй като всички микровълнови печки са различни като спецификации и мощност, най-добре ще бъде да проверите в книжката с инструкциите на вашата как ще бъде най-добре да процедирате.

Внимателно извадете пуйката и проверете температурата във вътрешността и с термометър за месо. Пуйката трябва да е изпечена на 74 градуса по Целзий, за да може да бъде консумирана. Ще разберете, че е готова, по това, че когато нарушите целостта й (срежете я с нож), от нея потича бистър сок, не розов.

Оставете пуйката да се охлажда 20 минути, нарежете я и се насладете на отличния вкус. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft