Как да панирате правилно месото: Няма да е сухо и безвкусно, ако добавите тези 2 съставки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да панирате правилно месото: Няма да е сухо и безвкусно, ако добавите тези 2 съставки
Как да панирате правилно месото: Няма да е сухо и безвкусно, ако добавите тези 2 съставки
7358
Как да панирате правилно месото: Няма да е сухо и безвкусно, ако добавите тези 2 съставки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесно и бързо ще направите Панирано пилешко месо, пълнено с шунка и кашкавал , все едно е приготвено в най-елитния ресторант. Оттук нататък само така ще панирате месото и то няма да е нито сухо, нито безвкусно, ако добавите още две съставки освен обичайната панировка. Ето какво ви трябва за идеалното панирано месо :

пиле пане

Най-вкусното панирано месо

Продукти:

пилешко бяло месо – филе

шунка, нарязана на тънки листа

сирене чедър

2 яйца

брашно

галета

Количествата са произволни и зависят от количеството месо, което ще приготвите. Можете също да овкусите месото на вкус. 

Приготвяне: 

Пилешкото филе трябва да се нареже на тънки ивици. Ако месото е по-дебело, нарежете го по дължина на две-три ивици. Трябва да имате четен брой ивици месо.

Тъй като месото е доста тънко, не е нужно да го подправяте, защото ще получи сол от шунката и сиренето, но ако желаете, можете да овкусите месото със сол и черен пипер.

тънки пилешки филета

Наредете тънко нарязано сирене чедър (или каквото имате) върху всяка пържола и две тънки кръгчета шунка, сгънати наполовина, за да покриете сиренето. Върху шунката отново се нареждат тънки листчета Чедър (или кашкавал).

пълнено пилешко с кашкавал

филе за паниране

Накрая се покрива с друго тънко парче бяло месо. Така се получава "сандвич" от: тънко филе бяло месо, кашкавал, двойна шунка, кашкавал и пак филе. Добавете малко сол и смлян черен пипер към брашното за паниране, след което разбъркайте.

панирано филе

Оваляйте добре всеки "сандвич" с брашното от двете страни. След това пригответе две дълбоки чинии: разбийте две яйца в едната, а във втората сложете галета. Панирайте "пилешките сандвичи" първо в яйца, след това в галета.

паниране месо

паниране филе

След като приключите с панирането, сложете на огъня тиган с незалепващо покритие или грил-тиган и загрейте в него малко олио на умерена температура. Потопете панираните филета в сгорещеното олио и запържете за няколко минути от двете страни, докато се зачервят хубаво.

месо паниране

панирано пълнено пиле

Сервирайте горещо с пържени или печени картофи, а сосът тартар би бил идеален. 

пиле пане

Да ви е сладко!

месо пане

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft