През последните 50 години фигурата на принцеса Анна , дъщерята на покойната кралица Елизабет Втора, не изглежда изобщо да се е променила и тя е също толкова стройна, както в младостта си. Но какво е включено в ежедневното меню на Анна? Казват, че хранителните навици на дъщерята на кралицата са много необикновени.
Принцеса Анна на банкет в Дубай по време на кралската обиколка, декември 1984 г
Въпреки че 71-годишната принцеса Анна се смята за един от най-активните членове на кралското семейство, когато става въпрос за публични събития, тя внимателно крие подробностите от личния си живот и рядко говори за собствените си вкусове и предпочитания, искрено не разбирайки обществения интерес към подобни подробности. В същото време през целия си живот единствената дъщеря на кралицата запазва същата форма, оставайки въплъщение не само на хармония, но и на здраве. Твърди се, че Нейно Височество постига това чрез балансирана и богата на хранителни вещества диета.
Според MailOnline специалните кулинарни изкушения не са по вкуса на кралска принцеса. По едно време тя беше известна с това, че предлагаше на гостите си за вечеря пай със свинско или „нещо от Fray Bentos“, марка полуфабрикати и консерванти, които се продават във всеки супермаркет. И принцесата има добро обяснение за това. „В крайна сметка всички трябва да напуснат къщата не по-късно от 21:15. За пудинг [десерт] им давам шоколадов лед за ядене в колата.“
Принцеса Анна на парад по време на посещение в Банджул, Гамбия, 20 февруари 1984 г.
Принцеса Анна и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле в Париж, 4 октомври 2021 г.
Анна винаги е била известна с практичността и прямотата, наследени от баща си. Но кой знае, че спартанската простота е ключът към разгадаването на начина на живот на единствената дъщеря на монарха? И най-важното, как изглежда ежедневната й диета?
Закуска
Известно е, че принцесата обича да започва деня си с порция плод, като по този начин ускорява метаболизма си с естествен „сладък ритник“. Но начинът, по който Нейно Височество яде банани, може да изненада неподготвения читател. Принцесата предпочита да яде този плод в най-презряло състояние. „[Принцеса Ан] почти винаги предпочита банани, които са почти черни – презрели – защото са по-лесни за смилане“, каза бившият кралски готвач Дарън Макгрейди.
Обяд
Освен това е известно, че подобно на своята августейша майка, Анна обича така наречените "kippers" - пушена херинга. Елизабет II може да ги яде както за обяд, със салата или в комбинация с млади картофи, така и за вечеря, дори и за закуска, заедно с яйца. Фактът, че Анна също се отнася изключително благосклонно към пушената херинга, стана известен благодарение на писмо, изпратено от кралската особа в чест на 140-годишнината на Fortune Kippers, базирани в Уитби в Йоркшир.
Вечеря
В светлината на 70-ия си рожден ден през 2020 г. принцеса Анна беше редактор на списание Country Life и една от нейните статии намекна за любимото ястие на принцесата. Анна каза, че печен фазан от главния готвач на Ritz Джон Уилямс е любимата й вечеря. Уилямс побърза да сподели как е приготвил ястието: „Обикновено няколко фазана се сваряват цели, след което се обезкостяват, смилат се и се затоплят в сок, за да се сварят. Просто добавяте прясна бита сметана, оставяте я в хладилника за час да стегне, смесена с добро количество чътни от манго Green Label.“
Принцеса Ан на масата на бала на Бъркли Скуеър в Лондон, 16 юли 1984 г.
Снимки: Getty Images