Как да приготвим божествено вкусна царевица

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да приготвим божествено вкусна царевица
Как да приготвим божествено вкусна царевица
3051
Как да приготвим божествено вкусна царевица
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как да приготвим божествено вкусна царевица

Как готвите царевица? Правите я в тенджера, нали? Това е светотатство! Превръщате несравнимия деликатес в прост хранителен продукт. Разбира се, варената във вряща вода царевица е доста полезна за консумация и вкусна също така.

Но ако е с фолио и се пече във фурната, след това вие ще получите най-автентичната храната на боговете!

Вие ще бъдете приятно изненадани за това как печената царевица има по-добър вкус от варената във вода. На вкус тя не остава водниста, а вкусът е наситен, без усещането за излишна мазнина. И най-важното: с този метод на готвене най-полезната царевица!


Царевица във фурна
Ние предлагаме да  приготвите царевица в специален сос, който хармонично съчетава подправки, пикантно и кисело. Той облагородява ястието, което го прави още по-апетитно.

СЪСТАВКИТЕ

4 кочана царевица

3 супени лъжици заквасена сметана

2 супени лъжици соев сос

60 г масло

1 ч.л. чили сос

3 супени лъжици  лимонов сок

1 ч.л.  Билки по жлание

ПРИГОТВЯНЕ

Оставете маслото да престои 20 минути при стайна температура. В дълбоката чиния комбинирайте маслото със сос  чили, лимонов сок, провансалски билки. Добавете заквасена сметана и соев сос. Разбъркайте всички съставки, докато стане равномерно.

Обелете царевицата от листата и влакната. Поставете фолио под всеки кочан и нанесете соса с тях със силиконова четка.

Внимателно обвийте царевицата във фолио, поставете я за печене и я сложете на 220-градусова фурна за 20 минути. Ако царевицата е стара или твърда, увеличете времето за печене до 1 час.

Разопаковате царевицата внимателно от фолиото и сервирайте гореща. Бон апетит!

Подправките могат да бъдат използвани, в зависимост от вашите лични предпочитания за вкус. Приготвена във фолио, царевицата запазва много повече витамини, отколкото варена. Ястието излиза ярко жълто, много ароматно и вкусно. След като направите царевица според нашата рецепта, едва ли ще искате да я приготвите по стария начин.


Не пропускайте възможността да се насладите на хранителни зърнени храни през лятото. Опитайте се да печете царевични кочани във фолио по време на пикник в огън, на скара или барбекю и почивката ви несъмнено ще се превърне в празник!
Харесахте ли нашата рецепта? Напишете в коментарите за вашите резултати от готвенето царевица във фурната и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft