Как да приготвим чеснови хлебчета
6 Февруари 2014
112189
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Чесънът се счуква с магданоза (или се смила с пасатора), след което към получената кашица се добавя около 1 ч.ч. зехтин и се обърква до хомогенна смес (може отново с пасатор или блендер).
Франзелите се разрязват на две по дължина, след което всяка половинка обилно се намазва с полученото по-горе чесново олио. Увиват се в алуминиево фолио и се слагат в силна фурна за около 10-тина минути (докато се позачерви хлябът). Запечените франзели се развиват от фолиото, поръсват се с настърган кашкавал (или моцарела), черен пипер на вкус, след което се запичат още малко във фурната, докато се разтопи приятно кашкавалът. Поднасят се топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари