Как да приготвите бульонът, който стана толкова известен и всички полудяха по него и за какво ще ви е полезен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да приготвите бульонът, който стана толкова известен и всички полудяха по него и за какво ще ви е полезен
Как да приготвите бульонът, който стана толкова известен и всички полудяха по него и за какво ще...
6301
Как да приготвите бульонът, който стана толкова известен и всички полудяха по него и за какво ще ви е полезен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Костният бульон притежава изключителни хранителени свойства и е една от най-добрите храни, които е необходимо да ядете в случай на алергии и кожни проблеми.

Както подсказва името, костният бульон се получава от останалите кости заедно с други продукти. Костите се варят, за да се получат хранителни вещества от костния мозък, както и парчета месо и мазнини, прикрепени към самата кост.



Костният бульон усилва имунитета, предотвратява синдрома на раздразненото черво и се бори срещу алергии и хранителна непоносимост.

Освен това, той осигурява метаболитно гориво за клетките в тънките черва, подобрява метаболизма и защитава лигавицата на червата.

Костният бульон е чуден източник на колаген - белтък, съдържащ се в тъканите в кокалите, хрущялите, костния мозък и сухожилията.

Желатинът е полезен за предотвратяване на хранителни алергии и защитава лигавицата на храносмилателния тракт, което на свой ред намалява появата на целулит и бръчки.

Заслужава да се отбележи, че освен добавянето на зеленчуци към бульона, трябва да избирате кокали от животни, които не съдържат хормони и антибиотици.
 

Начин на приготвяне:

Поставете кокалите в голяма тенджера. Напълнете я с вода и добавете две супени лъжици ябълков оцет, за да улеснете извличането на хранителни вещества.

- Гответе на слаб огън за 6 часа, което е минималното време за приготвяне на костен бульон.
- Отстранявайте слоя, който се появява отгоре на всеки няколко часа.
- Добавете зеленчуци - моркови, лук, чесън и др.
- След като се охлади, прецедете и съхранявайте в буркан в хладилника.
- Когато е необходимо, подгрявайте го и го консумирайте като напитка.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft