Все повече хора у нас са склонни да платят повече само и само да са сигурни, че си купуват качествени хранителни продукти. Високата цена обаче невинаги е гаранция.
Изсипете малко мед върху равна повърхност. Фалшивият мед капе и веднага се разпространява по повърхността. Висококачественият мед е доста гъст и тече на тънка ивица.
Ако усетите вкус на карамел, това означава, че медът вече е нагряван. Ако ви се стори прекомерно сладък, медът съдържа бяла захар.
Можете лесно да забележите сиренето съдържа растителни мазнини. То се разпада, когато го режете (не се отнася за твърди видове сирена като чедър). Ако го извадите от опаковката, ще изсъхне и ще се напука.
Оставете малко кашкавал при стайна температура. Висококачественият продукт просто ще омекне, но ако изсъхне и върху се появи влага, по-добре го оставете.
Когато избирате месо, натиснете го с пръст. Прясното месо е необходимо да е достатъчно еластично, за да не остане отпечатък.
Нарежете едно по-голямо парче наполовина: ако месото е тъмно, но има бели контури, това означава, че срокът му на годност е удължен с добавки. Подсушете с хартиена салфетка – прясното месо не трябва да оставя твърде много влага и кръв по нея.
Прясната риба не трябва да е с мътни очи, а здравите хриле винаги са яркочервени. Кожата трябва да има естествен металически блясък, а люспите трябва да са плътно прикрепени към тялото.