Как да разпознаете, дали наистина купувате черен хляб или пекарите ви лъжат?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да разпознаете, дали наистина купувате черен хляб или пекарите ви лъжат?
11817
Снимков материал: pixabay.com
Как да разпознаете, дали наистина купувате черен хляб или пекарите ви лъжат?

Черният или ръжен хляб е особено популярен сред хората, които се грижат за правилното хранене. Такъв хляб би трябвало да се произвежда от цяло пшенично или ръжено зърно , така че запазва важните хранителни вещества.

При закупуване е важно да обърнете внимание дали черния или пълнозърнест хляб наистина е "черен" или просто е добавен карамел за по-тъмен цвят, който в противен случай не би трябвало да се намира в хляба.

Анонимен пекар, който е добре запознат с оцветяването на хляба, твърди, че в черния хляб може да се добави буквално всичко. От кафе, какао, изкуствени оцветители до червено вино. Този метод се ползва от хлебари, които искат да спестят и да печелят от вас.


Как да разпознаем истинския черен хляб ?

В съд с вода поставете парче от средата на хляба. Ако хлябът се избели, а водата потъмнее, означава че хлябът е оцветен.

Черният хляб е твърд, сбит и има по-голяма влажност от белия.

Черният хляб не може да бъде прозрачен и да бъде гъвкав.

Мирише много различно от белия.

Средата на черния хляб има дребни дупчици и по-малък обем.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft