Как да сварим яйцата без да се напукат и да запазим всичките им хранителни стойности

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да сварим яйцата без да се напукат и да запазим всичките им хранителни стойности
120681
Снимков материал: pixabay.com
Как да сварим яйцата без да се напукат и да запазим всичките им хранителни стойности

Един от най-полезните навици, които успях да въведа в ежедневието на семейството тази година (няма да крия, твърде горд съм с това) - варени яйца за закуска . Приготвям ги вечер, за да спестя време. Но как да се варят яйца, за да се запазят максимално полезните им свойства, научих съвсем наскоро.

За никого не е тайна, че по време на топлинната обработка продуктът губи своята хранителна, витаминна и понякога дори вкусова стойност. Яйцата не правят изключение. За да ги сварите яйцата правилно за първи път , трябваше да се откажа от обичайния начин на действие.

Как да сварите яйца за Великден, така че хем да не се счупят, хем да запазите хранителните им стойности

 

За здравословна и питателна закуска с яйца изсипете студена вода в тенджера. Потопете няколко сурови яйца в нея. Поставете тенджерата на силен огън, оставете водата да заври. Сега идва забавната част!

Веднага след като водата заври, изключете напълно котлона и покрийте тенджерата с капак. Той ще поддържа топлината вътре, което ще позволи на яйцата да се сварят. Време на таймера: след 3 минути яйцата ще бъдат рохки, меко сварени- след 6 минути, твърдо сварени - след 14.

Перфектна закуска

За да накарате черупката да се отделя добре от яйцето, препоръчвам да добавите 0,5 ч. л сол във водата по време на готвене.

Извадете готовите яйца от гореща вода и залейте със студена вода. Когато се охладят, можете да зпочнете с боядисването.

По този начин, ако готвите яйца в некипяща вода, като постепенно понижавате температурата, те запазват всички хранителни свойства и витамини. Освен това вкусът им е различен от яйцата, приготвени по класическия начин. Те стават по-интензивни.

За да сварите яйца по този начин, не ви е необходимо повече време. Но определено трябва да сте по-внимателни. Основното е да имате време да уловите момента на кипене и да изключите огъня навреме. Имате ли ваши трикове, с които успявате на сварите всички яйца без да ви се напука нито едно ? Споделете своя опит и предпочитания с нас!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft