Как да сварите яйца, така че белтъкът и жълтъкът да сменят местата си? Чудна идея за Великден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да сварите яйца, така че белтъкът и жълтъкът да сменят местата си? Чудна идея за Великден:
124409
Снимков материал: pixabay.com
Как да сварите яйца, така че белтъкът и жълтъкът да сменят местата си? Чудна идея за Великден:

Има толкова много рецепти с яйца! И колко малко от тях използваме! В крайна сметка можете да ги готвите, печете, да правите плънка от тях и много повече!

А в това видео ще видите доста необичаен начин за приготвяне на яйце. Бихте ли си помислили, че е възможно да сварите яйце наобратно ? Т.е. така че белтъкът и жълтъкът да си разменят местата? Разбира се, този метод на готвене изисква време и усилия, но резултатът несъмнено ще изненада както членовете на семейството, така и гостите!

Такива яйца са идеални за украса на празничната маса, особено за Великден. Или дори разнообразете закуската, ако, разбира се, има време и желание. Всички ще бъдат впечатлени!

Ето подробности във видеото:

За начало осветете яйцето отдолу с фенерче, за да проверите цвета му. След това внимателно "опаковайте" яйцето в тиксо.

Сега вземете стар чорапогащник, пъхнете яйцето вътре и завържете от двете страни.

Държейки двата края на чорапогащника, започнете да въртите яйцето няколко минути (като във видеото).

След това с помощта на фенерчето проверете отново цвета на яйцето - ако е по-тъмен от преди, значи е готово за варене.

Извадете яйцето от чорапогащника, но оставете тиксото. Сварете го до готовност, след което прехвърлете в съд с ледена вода за няколко минути.

Сега снемете тиксото и обелете яйцето - готово!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft