Всяка домакиня знае колко силно миризмата на пържено се пропива от дрехите и косата, но особено от дома.
Ако просто пържите шницели, кюфтета или пържени картофи с шунка или дори риба, знаете колко е трудно да се отървете от миризмата. Дори ако почиствате спокойно, миризмата е упорита, за да продължи да ни упоява!
Днес ви представяме простия трик, с който можете бързо да се отървете от миризмата на пържено в къщата:
След като приключите с готвенето, сварете тенджера с вода, в която наливате оцет.
Оставете да заври, докато парата изпълни цялата кухня, след което проветрете.
Ако цялата миризма на пържено не е изчезнала, накиснете кухненска кърпа в оцет, пърхайте кърпата из стаята и след това отворете прозореца.
Подправки, които се борят с миризмата на пържене
Миризмата на кюфтета е упорита и ако пържите риба, няма шанс да се отървете от нея, докато не дойдат гости.
Сварете в купа с вода няколко подправки със силни аромати, като лимонова или портокалова кора, канела, карамфил и джинджифил.
Нека кухнята се напълни с миризмите на зимните празници и дори няма да забележите, че миризмата се е изпарила.
Ето и други трикове, които ще ви помогнат в бъдеще:
1. Поставете няколко филийки ябълка във все още студеното масло; те ще ви помогнат да предотвратите миризмата на пържене, която обикновено се разпространява в къщата и в същото време да ви покажат кога маслото е достатъчно горещо.
2. Ако искате да правите пържена риба, сварете вода с оцет в съд до тигана, в който пържите рибата.
3. За хората, на които им е неприятна миризмата на оцет, те могат да използват карамфил вместо това. Тези ароматни пари ще премахнат миризмата на пържене.
4. Изстискайте половин лимон в олиото за пържене и след това разбъркайте. Той ще придаде приятен аромат на вашето ястие и в същото време ще премахне нежеланата миризма на пържено.
5. Друга техника за премахване на неприятната миризма, която се отделя при пържене, е поставянето на магданоз в тигана. След това, за да премахнете цялата миризма, след като приключите с пърженето, сварете тенджера с вода, в която сте сложили карамфил.