Как да си затворим пилешко в буркан като на баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си затворим пилешко в буркан като на баба
Как да си затворим пилешко в буркан като на баба
40292
Как да си затворим пилешко в буркан като на баба
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешката яхния е може би най-успешната идея за бърз и удовлетворяващ обяд . Месото от домашни птици се счита за най-диетичното и полезно сред другите видове и поради това е вариант, който идеално ще се впише в диетата на всеки член на семейството.

Всяка рецепта за пилешко е уникална и добра по свой начин, но днешната е най-универсалната от тях. 

 

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ

СЪСТАВКИ

1 пиле
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
вода

 

ПОДГОТОВКА

Първата стъпка е да нарежете пилето на порции и да отделите месото от костите. След това вземете тенджера и поставете обратно всички кости, долните части на крилата и краката и пилето. След това напълнете всичко с вода и оставете да къкри.

След това стерилизираме половин литрови буркани с капаци и ги оставяме да изсъхнат напълно. След това изпращаме 1 дафинов лист, няколко грахчета черен пипер към всеки буркан и пълним бурканите с месо до половината. След това добавете малко сол и смлян пипер към всеки буркан и след това ги напълнете до края с месо.

Сега покриваме бурканите с капаци и настройваме да се затоплят. За да направите това, вземете широка тенджера и я покрийте с дебела кухненска кърпа, след това поставете бурканите в нея и ги напълнете с вода до страните. Поставяме тенджерата с бурканите на огъня и изчакваме, докато водата заври, след което намаляваме котлона и оставяме за 5 часа.

Не забравяйте да следите нивото на водата и да доливате, ако е необходимо

След като яхнията се свари, напълнете я с бульон (приготвен по-рано от костите) и завийте бурканите.

В крайна сметка остава само да увиете готовите буркани в топло одеяло и да ги оставите да се охладят напълно. Съхранявайте продукта на хладно и сухо място и най-добре е веднага да го изпратите в хладилника.

Уверяваме ви, че никога не сте опитвали толкова крехко и вкусно месо! Пилешката яхния ще бъде отлично допълнение към картофени ястия и тестени изделия.

Ще се радваме на коментари с впечатления от резултата. И с това се сбогуваме и ви пожелаваме прекрасен ден и, разбира се, приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft