печурки 500 g
Зехтин на вкус
Бяло сухо вино 2-3 чл. л.
Чесън 2-3 скилидки
сол на вкус
Печурките са много популярен продукт както тук, така и в чужбина. Те могат да бъдат основната съставка на ястието или само една от съставките на гарнитурата, но във всеки случай придават на ястието специален вкус и аромат. Най-лесният начин е да приготвите гъбите като ги запържете.
Обикновено пържим гъбите с лук. Днес ще ви предложим да изпържите гъби, така че те да станат незабравимо ястие на всяко тържество. Само няколко малки трика напълно ще превърнат разбирането ви за това ястие!
подготовка
Нарежете гъбите. Загрейте тигана, налейте малко зехтин върху него. Сложете натрошен чесън в тигана и изчакайте една минута, за да може да даде вкус и аромат на маслото. След това добавете гъбите и ги запържете до кафяво.
След това добавете виното и запържете гъбите, докато се изпари. Посолете и сервирайте.
За да направите това ястие по-празнично, можете да изберете по-малки печурки и да ги изпържите изцяло без нарязване. Опитайте се да приготвите гъбите по този начин и да споделяте рецептата с приятели!