Как да си консервираме масло- супер хитър трик за практични домакини

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да си консервираме масло- супер хитър трик за практични домакини
10042
Снимков материал: pixabay.com
Как да си консервираме масло- супер хитър трик за практични домакини

Често се случва да се запасяваме с някакъв продукт, но няма начин да го съхраняваме дълго време под формата, в която сме го купили. Тези продукти включват маслото, което е необходимо в кухнята на всяка домакиня.

Благодарение на промоциите в магазините за хранителни стоки става възможно да си купим много масло на ниска цена. Но къде да го съхраняваме? Във фризера то ще заема много място, необходимо за други продукти. Решението е много просто - консервирано масло . В това състояние той ще остане без проблеми за дълго време и няма да заеме място в хладилника.

Предварително подгответе бурканиза консервиране. Те трябва да са идеално чисти. Това може да се постигне чрез стерилизация. Нарежете маслото на кубчета и го сложете в буркан.

Загрейте фурната до 110 ° C и поставете бурканите върху лист за печене. Оставете ги във фурната за 10-15 минути.

Когато маслото се разтопи, ще се освободи място в буркана. Поставете там още кубчета масло, така че да не достигне ръба с 1 см.

Когато цялото масло се разтопи, уверете се, че краищата на бурканите са чисти и ги затворете с херметични капаци.

Сега сложете бурканите затворени във фурната за 45 минути при същата температура. Маслото трябва да бъде разделено на две части: твърдо и течно.

Оставете бурканите да се охладят и напишете датата на консервиране на капака.

Консервираното масло може да се съхранява до 3 години. Преди да отворите буркана, го разклатете добре, за да смесите и двете части.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft