В магазините за домакински уреди можете често да срещате домакини, които изберат хладилник с просторен фризер, докато съпрузите търпеливо стоят настрани и чакат. Едно време бабите ни, режеха, варяха, стерилизираха и пълнеха мазетата с буркани с какво ли не.. Днес е достатъчно да купите необходимия зеленчук или плод, да го измиете само и да го пъхнете във фризера. Работата е 10 пъти по-малко, но замразяването не винаги е опция .
Ако харесвате ястия от тиквички, това е рецептата точно за вас.
Съставките
тиквички 5 бр.
вода 800 мл
оцет 4 супени лъжици
Подготовка
Измийте тиквичките, отстранете опашките. Нарежете на тънки парчета
Стерилизирайте бурканите. Сгънете тиквичките, поставете ги в приготвени стъклени съдове.
Сварете водата. Добавете 1 супена лъжица към всеки буркан оцет. Изсипете врялата вода и затворете с капаци.
Поставете бурканчетата в голяма тенджера с гореща вода. Когато течността в бурканчетата също кипне, стерилизирайте още 7 минути.
Обърнете наопаки бурканчетата.
Любимият зеленчук вече може да се сервира по всяко време на годината, само трябва да протегнете ръка към бурканчето за отваряне. Резенчетата са меки. Можете веднага да ги увиете или да си ги запържите или печете със сос.
Не пропускайте момента и гответе повече, няма да съжалявайте. Споделете рецептата, за която приятелите ви ще ви бъдат изключително благодарни